Nike Fuelband SE

Af , 2014/03/11 22:00

Jeg har lånt et Nike Fuelband af en ven. Jeg har længe været fascineret af “selvmåler” ideen, hvor man bruge “rigtige” tal om ens bevægelser og gøre, til at bliver klogere og måske optimere end gøre og laden. Har fx længe brugt en søvn app til at overvåge min søvn.

Et Fuelband er et armbånd, som måler ens beværelser og komme med et bud på hvor meget man have bevæget sig i løbet af en dag. Her er mine erfaring efter et par uger.

Fuelpoints

Her er mine “Fuelpoints” siden den først marts – jeg blev syg i sidste uge, så ikke alle dagene ser gode ud:

Nike-monthDer er lidt statistik om mit gennemsnitlige kalorie forbrænding, skridt taget og hvor mange af mine mål jeg har nået. Jeg havde set et mål på 2000 points om dagen, som er det systemet foreslår. Det synes at passe meget godt med en almindelige dage, uden andre gåture end dem der følger med mine turer til og fra arbejde.

Selve armbåndet er lavet af gummi og er utroligt rart at have på. Let og blødt. Det er vist ikke vandtæt, så man kan have det med i bad, men kan godt tåle sved og små regn. Det har et display, som kan vise antal points tjent, klokken og lidt andet statistik. Der er en knap som aktiver de forskellige funktioner. Her animationen når jeg har nået dagens mål:

Goal FuelbandHvis man har en iPhone kan man sync’e den med armbåndet og få statistik der, ellers skal man have armbåndet til sluttet en computer over USB (hvilket var ret nemt). Når man har sync’et kan man også se grafer som ovenstående eller nedenstående i sin browser.

Nike fuelband - løbe tur

 

Dette er fra i går. En relativt stille formiddag. Lidt mere frem og tilbage om eftermiddagen, og så en 3km løbetur inden aftensmaden (i alt lidt over 3000 points). Jeg har ikke sovet med armbåndet, så ingen natte aktivitet. Armbåndet har en mulighed for at man kan starte en “session”, f.eks. når man håber, og så stoppe den når man er færdig. Hvis man gør dette kan man regiterer at det var løb, som en del af sync processen. Dette er specielt vigtigt ved f.eks. cykling, hvor Fuelbandet måske ikke registrer ret meget bevægelse. Desværre har jeg gjort det forkert hver gange jeg har forsøgt at bruge den funktion. Bedre held næste gang.

En af de største skuffelser ved armbåndet er manglen på en android app. Lidt svært at fatte, at Nike ikke har fået taget sig sammen og lavet sådan en. I det hele taget virker sitet med statistik lidt ligegyldigt. Fine farver, men ikke meget dybe i data – og slet ingen mulighed for at få mine egne data ud i et format hvor jeg kan leget med dem.

Der er også en række funktioner til at forbinde sig med andre brugere af Fuelband, men det er ikke lige mig.

Jeg har kigget kort på nogle af alternativerne, Jawbone Up, Fitbit Flex/Force og Polar Loop, og her er for/imod tanker om de fem produkter.

Fuelband SE: Mangler Android app. Rart at gå med og gode data.

Jawbone UP: Damn, det ser grimt og kluntet ud.

Fitbit Flex: Mangler et display, der kan vise andet end et par prikker. Har android app. Jeg synes det er grimt. Men skal nok se det i virkeligheden.

Fitbit Force: Har bedre display, men ikke så kønt som Fuelband. Trukket tilbage fra marked imens de undersøger hvorfor nogen får eksem.

Polar Loop: Vist lige så kønt display som Fuelband og de har lovet en android App. Minus: Man skal klippe af remmen for at få den til at passe (gensalgsværdi = nul). Billigt, Coop har det til 750kr.

Jeg har også overvejet at kigge efter en af den trackere som bare en en lille klods man har i lommen, men har ikke fået kigget nærmere på det.

Konklusion

Jeg savner meget android appen – og jeg bliver pisse gammelsur over at den ikke findes. Hvis jeg skal betal 1200kr for et stk gear, så vil jeg også have appen. Tag jer sammen Nike. Just do it!

Men selv selvmåler ideen er god. Jeg kan mærke at det er vigtigt for mig at få nået mit daglige mål. Jeg har taget et par aftens gå turer for at nå det sidste. Jeg har endda taget lidt ekstra oprydning om aftenen for at hente de sidste par points.

Som motivationsværktøj, virker det. For mig.

Men jeg er stadigvæk usikker på hvad, om noget jeg skal købe. Måske jeg skal vente lidt – lidt for mange første generations produkter.

Efterlad et svar

Panorama Theme by Themocracy

%d bloggers like this: