LG G2 den først uge

Af , 2013/10/13 07:18

Det var egentlig ikke fordi at min Samsung Galaxy S2 fejlede noget – den har tjent mig trofast i over to år og har gjort det godt. Den var dog begyndt at virke lidt langsomt og batteriet havde svært ved at klare mit kraftige forbrug.

Så nu har jeg købt en LG G2.

Jeg har ikke tænkt mig at skrive en større anmeldelse – det er gjort før, og bedre end jeg har tid til, men lad mig kort gennemgår der hvor den er anderledes.

Batteriet

Jeg havde svoret at jeg aldrig ville købe en mobil, hvor batteriet ikke kunne udskiftes. Men så gjorde jeg det alligevel. LG G2 har et indbygget 3000mAh batteri, som altså ikke kan udskiftes.

Her er hvad telefonen siger om batteriet efter en lørdag, hvor den er brugt en masse:

LG G2 batteri

Uimponeret? Min gamle S2’er ville have været på andet batteri på dette tidspunkt og sikkert ved at være flad – igen. Nåja, og når den så endeligt skal lades, er den med følgende lader på 1,8a – så batteriet bliver fyldt vildt hurtigt…

Jeg er ganske imponeret.

Knapper

LG G2’eren har ikke nogle knapper på siderne – der findes kun tre knapper og de sidder på bagsiden under kameraet. Op/Ned og Power. Det har taget en uge, men jeg er ved at finde det naturligt. Mange års “tryk på siden for at tænde” er næsten helt erstattet med dobbelt-tap på skærm for at tænde. Points til LG for at prøve noget nyt.

Jeg savner ikke hardware “home” knappen – som irriterede mig på S2 – on-screen knapperne virker rigtig godt. Jeg har enkelt gange kommet til at trykke på home, når jeg skulle ramme nederste række på on-screen tastaturet, men det sker mindre og mindre.

I det hele taget er jeg ret imponeret over hardwaren. Rar at hold i hånden og imponerende lille af en 5.2″ skærm..

Software

Er sikker på at LG’s tilføjelser til Android har et smart navn – jeg ved bare at jeg helst vil have at det går væk og giver mig den rene Android oplevelse. Det er dog ikke værre end jeg mere eller mindre kan ignorer det – det står ikke i vejen for den daglige brug og nogle af mulighederne er faktisk okay.

Den indbyggede kamera software er lidt kluntet (og det eneste jeg kan få til at holde kæft), galleriet er grimt, men virker, smid-nuværende-app-i-baggrunden swipe virker fornuftigt, quick menuen i notifikationsbaren er grim men virker. Den indbyggede IR remote funktion er kick-ass.

Noget skidt

(PS) Synes lige jeg skulle tilføje noget – det værste er .. at det kun er det indbyggede kamera der vil holde kæft når jeg tager billeder. Alle de andre jeg bruger siger en lyd – også i silent mode.

Til slut

Den gør det jeg vil, er hurtig, behagelig og LG’s software står ikke for meget vejen. Jeg er ret imponeret over prisen, som er næsten 1000 kr mindre end HTC/Samsungs tilsvarende telefoner. Jeg overvejede at vente og se hvad den nye Nexus 5 (som sikkert kommer sidst i oktober) kunne tilbyde, men på et eller andet tidspunkt, må man slå til.

Én reaktion på “LG G2 den først uge”

  1. Peter WH siger:

    Har netop købt LG G2, har skiftet fra Samsung S3 og er meget imponeret, det er den hurtigste tlf jeg har haft fingrene i, batteri tid overrasker både i brug og opladning. Kamera er klart på 3.sek fra standby tilstand ved genvejs tryk, pil op+ on. Taster holdes de 3.sek. En meget kraftfuld tlf der dog mangler noget og dette noget, fandt jeg på google play 🙂
    LG G2 en telefon der seriøst giver konkurenterne kamp til stregen, virkelig gennemført.

Efterlad et svar

Panorama Theme by Themocracy