WebRTC – du læste om det her først

Af , 2013/05/03 15:05

Okay, så du bruger ikke google+ – det er der heller ikke ret mange grunde til, med mindre du virkelig mangler et nyt socialt medie, at bruge din tid på.

Men der er faktisk en ting som Google+ gør rigtig godt og det er Hangouts. Googles udgave af video chat – virker nemmere og bedre end skype og venner. Simpelt og overskueligt.

Google er dog afhængig af flash/java og en lokalt installeret komponent for at det virker. Så google har skubbet til WebRTC standarden, som gør alt dette meget, meget nemmere.

Mig i min WebRTC demo app

Mig i min app

WebRTC er en W3C standard som tillader browseren direkte adgang til dit webcam og mikrofon, samt en samling underliggende mekanismer, som gør det nemt at dele videoen fra web-kameraet med andre browsere. Det er således relativt nemt, at brygge et video chat system udelukkende ved hjælp af webRTC. Ingen flash/java etc.

Lige nu virker det i Chrome på desktoppen, i Firefox nightly og Chrome Beta (android) til mobilen. I Chrome Beta skal det slås til, ved at åbne chrome://flags (skriv det i adresselinjen) og aktiverer “WebRTC”. Læs om hvordan du aktiverer det i Firefox Nighty til Android.

Det er selvfølgelig svært at vide hvornår og om det kommer i IE, Safari og iPhone, men når det gør, så er mulighederne mange. Der er allerede en god del video chat klienter som virker direkte i browseren også uden man skal oprette sig som bruger. Hos FreshSoil skal man f.eks. bare angive et “Channel name” og så dele det navn/link med den man gerne vil tale med.

Jeg har selv lavet en kamera demo, der tager et billede og gemmer det på min server. Hvis din browser ellers er understøttet, kræver det ikke andet end at du giver tilladelse til, at min side bruger dit webcam og du klikker på “Take Picture”.

Du kan se de billeder jeg og andre brugere har taget her: http://localhost3000.dk/snap/images – Mine billeder er taget i chrome på OSX, Windows 8, Linux Mint og i Chrome Beta på min Android telefon. Fire forskellige platforme – fire forskellige kameraer. Samme kode.

Koden, som du kan se på ovennævnte demo, er på i alt 110 linjer – og det meste går til at sende billedet til serveren og vise det igen.

Jeg forventer store ting af WebRTC.

Efterlad et svar

Panorama Theme by Themocracy