Gadgets – prioriteret

Af , 2011/01/19 14:55

Hva’ er en blog uden lidt gadget nørderi?

Ja, mindre nørdet.

Så mere nørdet, er her en hurtig liste over de devices jeg ville købe og i hvilke rækkefølge, hvis alt elektronisk i huset døde og skulle genindkøbes (aarg!)

1. Vaskemaskine.

Okay, det var meget, meget kedeligt. Vi har idag en AEG-et-eller-andet, som fulgte med huset da vi købte det. It works. Har ingen særlige forhold til det. P.S.: Blev udskiftet i marts 2011, da pumpen døde.

2. Espresso maskine.

saeco armonia espressomaskineElsker vores Seaco Armonia (som er en udgået model). Det syrligt dårlige navn tiltrods laver den dejlig espresso, jeg ville nok ikke overleve længe uden. Hvilket er grunden til den er højt på listen – for uden den ville jeg aldrig nå hele vejen igennem listen. Hvis jeg skulle ha’ en ny, ville jeg nok kigge efter en som kunne kværne bønnerne…

3. Mobil Telefon

Mere og mere af min tid på nettet sker igennem min telefon. P.t. har jeg en Nexus One (android). Er ganske glad for den og vil nok kigge efter en ca. magen til. Ynglingsapplikationerne er TweetDeck, Keepass (kombineret med Dropbox), NewsRob (Rss), DSB S-tog, DMI Forecast, SMS Backup + (sync’er SMSer til GMail) og Tasker (slukker for lyden/wifi om natten). Kan bruges som wifi hotspot, så:

4. Notebook

Altså så jeg kan foretage mit arbejde. Har en MSI GX660, som nok mest er en gamer model, men som jeg købte fordi at den har lidt større skærm opløsning end andre 15″ notebooks (1680*1050). Den kører windows 7 (som jeg ikke har noget specielt forhold til – jeg bruger selve OS’et meget lidt). Hvis jeg skulle have noget nyt, ville jeg nok gå efter noget ligende, men med bedre tastatur (bruger et eksternt når jeg er hjemme). 70% af min tid er i Chrome, resten i Skype og Lightroom.  Men der er selvfølgelig ikke meget sjov ved en computer uden:

5. Router/Wifi

Når telefon hotspottet ikke er nok.. Har lige skiftet den gamle Linksys wrt54g, ud med en TP-Link TL-WR940N, som har givet mig 10db bedre dækning på Wifi’en, hvilket lige betyder at jeg kan komme online i hele huset.

6. Lomme kamera

Har to lommekameraer idag (og et dSLR) – et Panasonic LX3 og et Casio Exilim EX-S10 Review. Casioen er bare billig, og et af de tyndeste Point&Shoots – kan være i alle lommer uden at det ser forkert ud. LX3’eren er et prof værktøj, som i mange sammenhænge kan erstatte et dSLR (og koster det sammen som et billigt af slagsen) – hvilket er grunden til at det er højt på listen. Hvis der skal købes nyt, vil jeg kigger på nogle af de nye i samme kategori Canon S95 & Panasonic LX5, men jeg kender trods alt LX3’eren så gode at jeg vil kigge efter sådan et først.

7. TV

Så ungerne kan se på det, istedet for at bruge min computer.

8. Opvaskemaskine

Så jeg har tid til, at sidde ved min computer.

9. Mediecenter

Så ungerne ikke skal se film på min computer… Ah, just kidding. Købte for få måneder siden en WD Play Live box – Den gør det den skal – afspiller avi og mkv film fra en USB harddisk. Den er relativt nemt at bruge, men elegant er det dælme ikke. At kalde den dum er en underdrivelse. Den kan ikke sættes til at starte nede i Video->Local->Folders->USB->Film, som vi så skal browse ned i hver gang vi tænder den. Den kan ikke vise thumbnails i list view, og thumbnail view viser kun film navnet, når man står på en film (så det er svært at se hvor man er, når man ikke har thumbs på alt). Skal have prøvet en alternativ firmware. Ved ikke helt, med hensyn til nykøb…

10. Roomba.

Elsker min Roomba. Den gør et hæderligt job, når ens hjem er gearet til det, og den lille følelse af Robot Overlord, når man tænder den bliver aldrig gammel. Aldrig. Bare det at bære en papkasse, hvor der stor “iRobot” på nede fra posthuset var alle pengene værd. Den køre lige nu og er snart færdig med TV stuen..

11 og frem

Hey, look at that – ti gadgets. Nogle mere seriøs og mindre nørdede end andre. Andre ting vi har idag, som vi sikkert ville savne: Printer (laser), dSLR (Pentax K20D – vil ha’ K5), Komfur (så meget godt take-away er her ikke), microbølgeovn, tørretumbler, et projektionsvækkeur, brødrister, Kindle, server (idag: EEE 202b box), tablet (android til Angry Birds, så jeg kan ha’ min telefon for mig selv). Ungerne vil nok sætte pris på en ny Wii og DS’ere, og ghettoblastere til deres værelser.

Efterlad et svar

Panorama Theme by Themocracy