Du må ikke.. men hvad må vi så?

Af , 2014/10/01 18:10

IMG_20141001_160635Mine børns skole har en parkeringsplads ved indskolingen – så man kan parkere bilen, når man går ind og aflever ens børn. Desværre er det jo ikke det som sker i virkeligheden. Det som sker i virkeligheden er at alle prøver at standse tætteste muligt på skolen, beder deres unger hoppe ud og så kører videre. Helst så hurtigt som mulig, og sekundært uden at køre nogle af de andre børn ned.

Skolen er selvfølgelig klar over at dette er et problem, så de har malet et stor gult X der hvor bilerne plejer at stoppe og smide børn af. Hvilket selvfølgelig ikke virker, for nu holder bilerne så bare lige på den anden side af krydset, hvilket er lige så irriterende og ikke mindre farligt.

Kom med et alternativ

Selvfølgelig kan man diskuterer om forældrene har ordentlig styr på deres liv når de har brug for at aflevere deres ungern lige til døren i sidste øjeblik, og holdningsændring ville da kunne nedsætte problemet, men der vil altid være nogen som engang imellem er i en situation, hvor de er fanget mellem at være lidt sent på den og skolens ønske om at eleverne ikke kommer dryssende til de første timer.

Jeg gætter på at skolen slet ikke kan se en løsning. Når man kigge på foreholdene, så er den heller ikke nem og jeg tror sandheden er at der ikke findes en perfekt løsning. Ikke uden det bliver meget, meget dyrt med nyanlagte veje og gangbroer (som så heller ikke bliver brugt). Men – hvis man nu hævede ambitions niveauet bare lidt over det store gule X og lidt ned under Perfekt, og hvis skolen skrev Afleveringszone med store bogstaver i et område af parkeringspladsen, som ville folk vide, hvad den ønskede opførsel ville være. Tilføje nogle striber på jorden som viser eleverne vej til hoveddøren, uden at krydse parkeringspladsen og jeg tror man vil være kommet lang.

Kort: Godt at vi forsøger at regulerer folks adfærd, når den er uhensigtsmæssig, men man kommer længere, når man bruge både forbud og tilbud.

 

Efterlad et svar

Panorama Theme by Themocracy