Step by step guide til når java installation fejler med 1619 fejl

Af , 2014/03/09 10:14

En vens Windows 7 (64bit) computer nægter at installere java 7.51. Som er nødvendig for at kunne gøre et eller andet som han skal med det offentlige.

Den almindelige java installation giver en fejl i retning af “Ikke en rigtig installations pakke” og intet andet.

Danske banks ellers glimrende java updater (som kan anbefales). Giver en fejl 1619:

danskebank1619cropLidt google arbejde fortælle at det er fordi at Java fumler i filplaceringerne og ikke kan finde det installations program som det selv lige har pakket ud.

Her er hvordan du kommer omkring det. Lidt teknisk, men følg mig step-by-step så skulle det gå.

1. Hent java og start opdateringen som normalt. Du henter den her: https://www.java.com/en/download/

2. Når den når til nedenstående skærmbillede, trykker du ikke på “Next >” (så sletter den de filer vi skal bruge):

wait_crop

3. Lige nu ligger de filer du skal bruge og venter på din harddisk. Vi skal bare finde dem og installere dem selv.

4. Dette gøres (desværre) nemmest fra en “kommandoprompt” – denne åbnes gøre ved at klikke på start og skrive cmd og så trykke enter

cmd_crop

 

5. Du burde nu allered stå i et bibliotek (tekst til venstre for den blinkende kursor viser hvor du er), som hedder noget i retning af “c:\user\” og dit brugernavn. I dette tilfælde “Thomas’s computer”.

6. Vi skal nu ned i det rigtige bibliotek. Dette gøres ved at ved hjælp af cd kommandoen.  Skriv “cd appdata\locallow\sun\java” og tryk enter.

msiexeccrop

7. Skriv “dir” og tryk enter – det giver os en liste over file og biblioteker i det bibliotek vi står i nu. Du skulle meget gerne have et “jre1.7.0_51” og et “jre1.7.0_51”. Det første er 32bits udgave af java og det andet er 64bits udgaven. Vi skal installerer begge to.

8. Skift til 32bit biblioteket ved at skrive “cd jre1.7.0_51” (bare ignorer, jeg er i det forkerte bibliotek i eksemple skærmbilledet).

9. Kør nu programmet ved at skrive “msiexec /i jre1.7.0_51.msi” – gennemfør installationen. Hvis filen ikke bliver findet, så skriv “dir” og se hvilke filer der findes i biblioteket. Prøv at kør msiexec /i med en af de andre som har en .msi endelse. Hvis biblioteket er tomt, så ved jeg ikke hvad der er gået galt.

10. Skift til 64bit biblioteket ved at skrive “cd ..” Enter (som går et skridt tilbage) og derefter “cd jre1.7.0_51_x64”.

11. Installer (igen) med “msiexec /i jre1.7.0_51.msi”.

12. Luk kommando linjen med et “exit” og enter. Vælg “Cancel” i dialogboksen fra step 2.

12. Så er du færdig. Tjek om din java installation er okay på http://www.java.com/en/download/installed.jsp

 

 

Efterlad et svar

Panorama Theme by Themocracy