Panoramaer

Af , 2009/09/17 12:14

Jeg har altid haft en svaghed for panoramaer – normalt når vi kigger omkring så ser vi bredt. Når vi står oppe i Rundetårn så kigger vi til siderne. Vi glæder os over, at vi kan se næsten hele byen på engang. Men stykket mellem lige under os og op til himlen er ret smalt i forhold til hvor bredt det er. Det er det panorama billeder handler om.

Og så gør panorama sig godt på væggen. Hvis man skal have et almindeligt billede til at se ud af noget på væggen, så kan de nemt blive lidt pressede imellem gulv (eller værre sofa/reol) og loft. Jeg har selv to panorama billeder hængende:

(klik på de enkelte billede for at se dem større)

Dette er en af mine første panorama billeder. Det er sammensat af tre selvstændige billeder – desværre var jeg ikke helt så øvet, så det er ikke helt perfekt, der er enkelte steder hvor ledningerne ikke helt møder hinnanden og himlen er overbelyst i højre side. Men det kan jo også ha’ sin charme, og alt begyndelse er svær. Billedet hænger i vores gang, og komplimenterer rummets høje grad af funktionalitet.

Det andet billedet hænger i vores stue over en halv højdes reol:

Rom set fra St. Angelo (Pantheon ud til venstre). En smule dramatisk med den mørke himmel og de mørke træer, det her panorama er måske ikke helt så “sofa venligt” – man skal tæt på for at forstå hvad det skal forestille, men jeg kan godt lidt det – og en af pointerne med panorama er at man gerne må gå tæt på og lede efter detaljer. Se hvad man kan se, om man så må sige.

De fleste sammensatter panoramaer (hvor man “klistre” flere billeder sammen), er af by billeder eller landskaber uden mennesker, af den simple grund at det er svært at klistre billeder sammen rigtigt hvis ting bevæger sig fra skud til skud. Her er et billede med en masse mennesker som heldigvis stod forholdsvist stille:

Skydebanehavens legeplads November 2008.

Hemmeligheden, er at tage mange billeder så man har nogle at vælge imellem. Der var faktisk flere børn som legede foran skibet, men jeg havde billeder som passede sammen, hvor de ikke var på. Gør det hele en del nemmere. Nogle gange er det muligt lige gyldigt hvor grundig man er:

Skøjebanen på frederiksberg Jul 2008. Hvis man kigge godt efter kan man se set par grønne ben uden overkrop. Sjovere end “find fem fejl” i Anders And bladet.

Men tilbage til København:

Her set fra det Pariserhjul som var placeret foran Palads sommeren 2009.

November solnedgang set fra Rundetårn.

Se flere panorama billeder fra Rom, London og København i mit panorama galleri: http://z.tc.dk/panoramas

Efterlad et svar

Panorama Theme by Themocracy