Dansk SMS gateway

Af , 2007/08/18 11:06

Mest for sjov, men også for at kunne opsætte nogle alarmer på diverse online tilstande, har jeg kigget efter en mail2sms gateway, så jeg (eller rettere; nogle scripts) kunne sende mig selv en sms hvis specifikke tilstande opstår.

Efter lidt søgning fandt jeg to muligheder:

http://www.cpsms.dk/

Minimum køb: 1000sms’er til 375.- (37øre stk)

Minimum pris: 21øre/sms ved 1.000.000 stk (yeah, right)

Demo: 10 gratis sms’er

og

http://suresms.com

Minimum køb:  50 sms’er til 15,50kr (31øre stk)

Minimum pris: 26øre/sms ved 1.000 stk (kontakt ved flere)

Demo: Ingen

Suresms er altså billigere lige meget hvordan man gør det.

Der findes andre, men de kræver alle at man betale et måndenligt beløb (1-200 kroner), hvilket gør det alt, alt for dyrt, når man kun har brug for at sende 3-4 sms’er pr uge.

Jeg beslutter at prøve cpsms først da de har en demo konto mulighed med 10 gratis sms’er. Ingen problemer med at udfylde formularen, bortset fra at det ikke ender med at jeg får en demo konto med 10 sms’er, men en besked om at min konto vil bliver aktiveret inden for 24 timer. Yrk. Okay, for ståeligt, ellers ville det være meget, meget nemt at bruge servicen til spam…

Jeg prøver suresms og køber en pakke med 50 sms’er til 12,50 + moms. Hjemmesiden har det ikke så godt med Firefox, men det lykkes at gennemføre betalingen. Under oprettelsen, er det muligt at specificere hvilke afsender email adresser som er lovlige og evt. hvilket ip adresse mailen må komme fra. Konto’en bliver oprettet og jeg prøver at sende en sms.

Intet resultat.

Venter. 20 minutter senere får jeg en mail med brugernavn og password til min konto hos suresms. Logger ind. Ingen sms’er i historien. Prøver at sende et par stykker flere. Intet resultat. Ingen fejl beskeder. Fyrre minutter senere får jeg en bounce besked om at den mail jeg sendt til suresms’s signup system (så jeg kunne se hvilken ip adresse de mente jeg sendte mail fra), var blevet forwardet for mange gange og derfor ikke blev leveret. Ups.

Okay, jeg går i seng.

Næste morgen kommer en mail fra cpsms om at min konto er oprettet. To minutter senere er jeg klar til at sende en email, som gerne skulle ende med en sms på min mobil. Fem sekunder senere har jeg en sms. Jubi!

ÆØÅ virker og man kan styre max størrelsen. Linje skift bliver fjernet, men det kan jeg leve med. Sikkerhed styres ved at man inkluderer bit tilfældigt genereret tekst i email adressen man sender til. Smart.

Så. Vinderen blev cpsms. Ja, de er de dyreste, men det er selvfølgelig nemt at være billig, når man aldrig leverer en service. Jeg må arbejde lidt mere med suresms, inden jeg har brug de ti gratis sms’er fra cpsms, men det er begrænset hvor meget tid jeg vil bruge på at få mine penge tilbage eller deres service til at virke. Så meget kan jeg heller ikke spare.

3s reaktioner på “Dansk SMS gateway”

 1. René siger:

  Hej
  Fik du flere erfaringer med de 2 firmaer og hvilken SMS service benytter du evt. nu?

 2. Hej igen siger:

  Tak for en ganske fin beskrivelse.

  Kunne godt tænke mig at vide om man kan kommuniere med deres service gennem sin egen applikation. Har nemlig en hjemmeside som jeg ønsker at sende sms beskeder fra. Udfra det som du siger virker det ikke som en mulighed.

 3. TC siger:

  Jeg endte op med at bruge cpsms i et stykke tid. Ingen problemer. Jeg har ikke brugt det dem på det sidste, men de er gode til at sende service besked (når TDC’s sms gateway er nede <g>)

Efterlad et svar

Panorama Theme by Themocracy